Friday, October 24, 2008

Έλληνες και Διατροφή

Ενδιαφέρουσα είναι η έρευνα που διενήργησε η Alco για λογαριασμό των Europe Corporate Games 2007 και της Ελληνικής Ιατρικής Εταιρείας Παχυσαρκίας, για τις διατροφικές συνήθειες και τον τρόπο ζωής των εργαζομένων στην Ελλάδα. Οι Έλληνες δεν ασκούνται και δεν περπατούν. Χρησιμοποιούν το αυτοκίνητο ακόμη και για κοντινές αποστάσεις, κάνουν γενικά καθιστική ζωή, καπνίζουν και καταναλώνουν έτοιμο φαγητό...

Τα αποτελέσματα της έρευνας είναι αποκαλυπτικά.
  • Ένας στους δύο Έλληνες εργαζόμενους (55%) δεν ασκείται καθόλου ή ασκείται λίγο (δηλαδή, έως 100 λεπτά/ εβδομάδα). Ενδεικτικό είναι ότι οι Έλληνες εργαζόμενοι απαντούν ότι θεωρούν πιο δύσκολη την άσκηση (54%), από τη δίαιτα (38%).
  • Την ίδια ώρα, το 70% των εργαζομένων χρησιμοποιεί ιδιωτικό μεταφορικό μέσο (αυτοκίνητο ή μηχανή) για να πάει στη δουλειά, ενώ το 55% κάνει χρήση του μεταφορικού του μέσου ακόμα και στην περίπτωση που διανύει κοντινές αποστάσεις. Έτοιμο ή πρόχειρο φαγητό καταναλώνουν κατά μέσο όρο 4 φορές την εβδομάδα.
  • Σύμφωνα με την έρευνα, το 51% των εργαζομένων έχει κάνει στο παρελθόν δίαιτα, ενώ από αυτούς το 48% κατάφερε να χάσει λιγότερο από 5% του αρχικού του βάρους. Το 31% όσων έχασαν βάρος από δίαιτα, δεν κατάφεραν να διατηρήσουν το βάρος τους ύστερα από αυτήν.

Η έρευνα έδειξε για ακόμη μια φορά έναν πληθυσμό που τρέφεται λάθος, τόσο σχετικά με την ποιότητα όσο και την ποσότητα, καπνίζει πολύ, αλλά κυρίως δεν έχει καθόλου δραστηριότητα και βρίσκει πολύ δύσκολο να κάνει οποιασδήποτε μορφής άσκηση. Έναν πληθυσμό που κινδυνεύει από την παχυσαρκία και όσα μεταβολικά νοσήματα τη συνοδεύουν.

Πηγή: paxysarkia.gr

No comments: